NAPITCI PROTIV CELULITA

Volimo fino jesti, ali i ljepo izgledati, zato da se previše ne mučimo sa djetama, bavit ćemo se brzim napicima za izbacivanje viška kalorija i ubrzavanje metabolizma i cirkulacije u borbi protiv celulita.

Voda- voda je, naravno, napitak broj jedan u borbi protiv celulita. Najbolje je piti 1,5 litri vode dnevno. Gaziranu vodu pijte u manjim količinama, jer je ona bogatija solima i pospješuje zadržavanje vode u organizmu, no u manjim količinama je dobra jer je bogata mineralima.

Zeleni i bijeli čaj- zeleni čaj je idealan napitak u borbi protiv celulita (i općenito za mršavljenje), jer ima diuretska svojstva, ograničava apsorpciju lipida i bogat je antioksidansima. Sadržava također vitamine kao i provitamin A. Ako ne volite intenzivnu aromu zelenoga čaja, izaberite zeleni čaj s dodacima voćnih okusa ili se odlučite za bijeli čaj, koji nema tako naglašen okus. I bijeli čaj djeluje blagotvorno na dobru liniju. Zapravo, omogućuje regulaciju nagomilavanja masnoća.

Gorska suručica, peteljke trešanja, jasen i list vinove loze-
i neke druge biljke su također idealne za pripremu napitaka učinkovitih protiv „jastučića". Na prvom mjestu su: gorska suručica, peteljke trešanja i jasen. Vrlo efikasan je i list vinove loze, inače poznat po svom svojstvu pospješivanja cirkulacije. Vjerojatno neke od ovih biljaka nikada niste koristili, pa, koliko god smiješno zazvučalo, nije na odmet da napomenemo - ne morate ih brati, one postoje sušene i mogu se naći pakovane u vrećicama, kao i čajevi.
RECEPTI:
„Kratka" limunada- isto tako, možete pripremiti odličan topli jutarnji napitak od 1,5 dl vruće vode u koju se doda nekoliko kapi limuna. Ako ga se popije natašte omogućuje čišćenje organizma od toksina.
Limucinada- jedan od najboljih napitaka, a veoma lako se priprema. Iscjedimo sok jednog limuna, stavimo malu žlicu cimeta (jako dobar u borbi protiv celulita jer ubrzava cirkulaciju) i sipamo vode da bude ukupno 2 dcl napitka. Pijemo ga navečer prije spavanja.

Jednom u tjednu pripremite voćni napitak od svježe istisnutog soka 4 velika grejpa, 3 limuna i 1 naranče razrijeđen sa 2 litre negazirane mineralne vode. Napitak jednakomjerno ispijte u toku dana (agrumi pomažu u razgrađivanju masnoća i potiču mršavljenje).
Jednom u tjednu posegnite za kurom tople vode te u tu svrhu svakih pola sata popijte dva do tri gutljaja tople vode, koju ste prethodno obavezno kuhali 15 minuta (topla vodi čisti probavni sustav i potpomaže mršavljenje).
Za jutarnje razbuđivanje, posebno ako imate nizak tlak, umjesto šalice kave (koja je jedan od krivaca za pojavu celulita) popijte natašte čašu tople vode u koju ste iscijedili sok od jednoga limuna.
Svaki dan između dva obroka popijte čašu vode u koju ste umiješali 1 veliku žlicu silicijeva balzma (silicij vrlo brzo i snažno djeluje na jačanje celulitom oslabljenoga vezivnoga tkiva, pa koža ponovo postaje glatka, čvrsta i elastična).
Prije svakog jela popijte čašu tople vode sa 1 čajnom žličicom hladno prešanoga jabučnog octa (jabučni ocat potiče izmjenu tvari u organizmu, pomaže u razgrađivanju masnoća i pospješuje probavu).
Jednom u tjednu tijekom dana ispijte 2 do 3 litre sirutke (osvježavajuća kiselkasta sirutka bogata je vitaminima, mineralima i bjelančevinama koji "izglađuju" kožu).
U jedan od biljnih čajeva dodajte pola čajne žličice svježe ribanoga korijena đumbira (đumbir potiče izlučivanje štetnih tvari).
Svaki dan popijte natašte čašu mlake vode u koju ste umiješali dvije čajne žličice octa i meda (potiče cirkulaciju krvi, razgrađivanje masnoća i izlučivanje štetnih tvari).

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 komentari:

Chili kaže...

nice guza :)

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...