40 min **
kora: 180g brašna
6 jaja
120g šećera
1 prašak za pecivo
5 žlica nutelle
fil: 350ml slatkog vrhnja
5 žlica nutelle
preljev: 200g čokolade za kuhanje
priprema: Pripremamo koru. Odvojimo žumanjke i bjelanjke. U posudu sa žumanjcima dodamo polovinu pripljemljenog šećera i mutimo mikserom dok se ne rastopi. Dodamo nutellu i izmutimo mikserom. Zatim mikserom izmutimo bjelanjke i polako dodajemo preostali šećer. Mutimo dok bjelanjci ne dobiju potrebnu čvrstinu. Izmućene žumanjke dodamo u posudu sa izmućenim bjelanjcima. Zatim dodamo vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo i mješamo kuhačom dok se sastojci ne sjedine. Tijesto izlijemo u okrugli kalup premazan maslacem i pečemo 15 minuta na 180 stupnjeva. Pripremamo fil. Mikserom izmutimo šlag, dodamo nutellu i promješamo žicom za mućenje. Pripremamo čokoladni preljev. Čokoladu istopimo na pari sa malo ulja. Koru isječemo na tri jednaka dijela. Prvu koru stavimo na tacnu za tortu i premažemo filom. Na fil stavimo drugu koru pa i nju premažemo filom. Stavimo treću koru i nanesemo čokoladni preljev. Ukrasimo po želji sa čokoladom, šlagom ili lješnjacima.
2 komentari:
Torta izgleda predivno :) Kako si uradila te ukrase od cokolade koje si stavila preko torte?
Izgleda predivno. Jako mi se sviđa vanjski ukras od čokolade!
Objavi komentar