skip to main |
skip to sidebar
2 h *
sastojci: 1,2 kg janjetine (može i teletine)
1,2 kg krumpira
2 mrkve
2 glavice luka
1/2 korjena celera
3 režnja češnjaka
2 dl bijelog vina
ružmarin
mljevena paprika
maslinovo ulje
sol, papar
priprema: meso držimo 24 sata u pacu od maslinova ulja, vegete, papra, ružmarina, soli, češnjakom, crvenom paprikom. narežemo meso na jednake komade, premjestimo u zdjelu za peku na dno. Istim začinima i na isti način u zasebnoj zdjeli začinimo, narezan krumpir, luk, mrkvu i celer. Povrćem prekrijemo meso i podlijemo bijelim vinom. Sve zajedno stavimo peći na pripremljen žar i poklopimo, otprilike sat vremena. Zatim meso premjestimo na povrće i pečemo dalje još sat vremena.
2 komentari:
wuuuuhuuu janjetina
Odlican recept, yummy!
Jos neko dobro vino uz jagnjetinu...
Objavi komentar