JANJETINA ISPOD PEKE

2 h *

sastojci: 1,2 kg janjetine (može i teletine)
              1,2 kg krumpira
              2 mrkve
              2 glavice luka
              1/2 korjena celera
              3 režnja češnjaka
              2 dl bijelog vina
              ružmarin
              mljevena paprika
              maslinovo ulje
              sol, papar




priprema: meso držimo 24 sata u pacu od maslinova ulja, vegete, papra, ružmarina, soli, češnjakom, crvenom paprikom. narežemo meso na jednake komade, premjestimo u zdjelu za peku na dno. Istim začinima i na isti način u zasebnoj zdjeli začinimo, narezan krumpir, luk, mrkvu i celer. Povrćem prekrijemo meso i podlijemo bijelim vinom. Sve zajedno stavimo peći na pripremljen žar i poklopimo, otprilike sat vremena. Zatim meso premjestimo na povrće i pečemo dalje još sat vremena.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 komentari:

Anonymous kaže...

wuuuuhuuu janjetina

Billy kaže...

Odlican recept, yummy!
Jos neko dobro vino uz jagnjetinu...

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...