KINESKA KISELO-LJUTA JUHA


30g Mu-err gljiva
150g svinjskih šnicla
100g kuhane šunke
50g bambusovih klica
1 l kokošje juhe
50g prozirnih staklenih rezanaca(noodlesi)
1 1/2 žlice octa
2 žlice vode
2 žlice soja sosa
1 1/2 škrobnog brašna(gustina)
papar(sviježe mljeveni)
1 1/2 žlice šećera
1 žličica sezamovog ulja
2 jaja, 1 žlica ulja od kikirikija

Gljive staviti na 30 minuta u toplu vodu da se omekšaju. Šnicle i šunku izrezati na trakice.Ocijedjene gljive i bambus izrezati u komade. Prokuhati juhu. Dodati šnicle, šunku, gljive, bambus i rezance.Kuhati 5 minuta.U jednoj posudi promješati ocat, vodu, soja sos i gustin. Dodati juhi i prokuhati. Začiniti paprom, šećerom, sezamovim uljem i octom. Jaje izmutiti i ispeći. Jaje s stapicom ili vilicom trgati i stavljati u juhu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 komentari:

tanja kaže...

E ovu juhu obavezno narucujem kao predjelo kad idem u kineski restoran. Obozavam je! Razlikuje se od ovog recepta u tome sto ovdje kod nas ne stavljaju sunku. Ovo je odlicna varijanta!

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...