BUREK



sastojci: (za osam kora): 50 dag brašna
                                       ulje, sol, mlaka voda
        
              (za nadljev): 50 dag mljevenog junećeg mesa
                                 25 dag mljevenog goveđeg mesa
                                 4 glavice luka, ulje
                                 2 žumanjka, sol, papar

priprema: Prvo pripremamo kore. Od sastojaka umješamo tijesto i razvijemo 8 kora po stolu, te pustimo da se osuši. Nadljev pripremamo tako da meso umješamo sa uljem i nasjeckanim lukom, a zatim dodamo žumanjke sol i papar. Svaku koru premažemo masnoćom, krajeve prebacimo sa svake strane, ali tako da se spoje. Po sredini punimo nadljevom i smotamo u kolut. Kolut stavimo u sredinu lima u kojem ćemo peći, okolo stavimo preostale kore i stavimo u pećnicu na 180 stupnjeva oko 25 min. Pečeni burek možemo preliti sa vrhnjem ili mlakom vodom pomješanom sa malo maslaca.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...