70 min **
sastojci: 1 komad bijelog mesa
200g krem sira
1 vezica povrća za juhu
1 žlica majoneze
1 žlica vrhnja
7 maslina punjenih paprikom
brašno, 50g gaude
200g sezama
2 jaja, 4 kisela krastavca
ulje, sol i crni biber
priprema: Pilećem bijelom mesu odrstanimo kosti i kožu. Meso i kosti stavimo u šerpu. Dodamo povrće za juhu. Sipamo 1 l vode, posolimo i pobiberimo. Ostavimo povrće da se kuha 40 min. Procjedimo sadržaj. Meso i povrće sameljemo i presipamo u dublju posudu. Dodamo kockice krastavaca i krem sira. Dodamo narendanu gaudu, vrhnje i majonezu. Uzimamo od smjese, raspljeskamo i u sredinu stavimo maslinu. Formiramo kuglicu, uvaljamo u brašno, jaja i sezam. Na isti način pripremamo sve kuglice. Pržimo u zagrijanom ulju. Vadimo na posudu obloženu papirom. Poredamo na pladanj za serviranje.
200g krem sira
1 vezica povrća za juhu
1 žlica majoneze
1 žlica vrhnja
7 maslina punjenih paprikom
brašno, 50g gaude
200g sezama
2 jaja, 4 kisela krastavca
ulje, sol i crni biber
priprema: Pilećem bijelom mesu odrstanimo kosti i kožu. Meso i kosti stavimo u šerpu. Dodamo povrće za juhu. Sipamo 1 l vode, posolimo i pobiberimo. Ostavimo povrće da se kuha 40 min. Procjedimo sadržaj. Meso i povrće sameljemo i presipamo u dublju posudu. Dodamo kockice krastavaca i krem sira. Dodamo narendanu gaudu, vrhnje i majonezu. Uzimamo od smjese, raspljeskamo i u sredinu stavimo maslinu. Formiramo kuglicu, uvaljamo u brašno, jaja i sezam. Na isti način pripremamo sve kuglice. Pržimo u zagrijanom ulju. Vadimo na posudu obloženu papirom. Poredamo na pladanj za serviranje.
2 komentari:
pripremamo, pržimo, vadimo i poredamo. :)
procjedimo, sameljemo, presipamo i dodamo.
:)
normalno :) tako je najbolje! ;)
Objavi komentar