SLANI RAFFAELLO

70 min **

sastojci: 1 komad bijelog mesa
              200g krem sira
              1 vezica povrća za juhu
              1 žlica majoneze
              1 žlica vrhnja
              7 maslina punjenih paprikom
              brašno, 50g gaude
              200g sezama
              2 jaja, 4 kisela krastavca
              ulje, sol i crni biber

priprema: Pilećem bijelom mesu odrstanimo kosti i kožu. Meso i kosti stavimo u šerpu. Dodamo povrće za juhu. Sipamo 1 l vode, posolimo i pobiberimo. Ostavimo povrće da se kuha 40 min. Procjedimo sadržaj. Meso i povrće sameljemo i presipamo u dublju posudu. Dodamo kockice krastavaca i krem sira. Dodamo narendanu gaudu, vrhnje i majonezu. Uzimamo od smjese, raspljeskamo i u sredinu stavimo maslinu. Formiramo kuglicu, uvaljamo u brašno, jaja i sezam. Na isti način pripremamo sve kuglice. Pržimo u zagrijanom ulju. Vadimo na posudu obloženu papirom. Poredamo na pladanj za serviranje.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 komentari:

Anonymous kaže...

pripremamo, pržimo, vadimo i poredamo. :)
procjedimo, sameljemo, presipamo i dodamo.
:)

maja_rkl kaže...

normalno :) tako je najbolje! ;)

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...