TIJESTO ZA PIZZU
sastojci: 500 g brašna
1 vrećica suhog kvasca
3 žlice tople vode
3 žlice ulja
1 žlica šećera
1 žlica soli
oko 2 dcl tople vode
nadljev (primjer): pasirana rajčica, origano, šunka za pizzu, sir
priprema: Brašno stavite u veću posudu, u sredini napravite rupu i u nju stavite kvasac, šećer i 3 žlice vode. Okolo brašna pospite ulje i sol. Odmah umješajte tjesto dodavajući toplu vodu i mješajte kuhačom, a zatim doradite rukom. Ako vam se tijesto ljepi za ruke dodajte brašna, a ako je pre suho dodajte još malo tople vode dok ne dobijete dobru smjesu. Tijesto ostavite par minuta prekriveno i na toplom, a kada se digne možete ga razvaljati u tepsiju i premažite nadljevom po vašoj želji. Pecite u predhodno zagrijanoj pećnici na 250 supnjeva 12-15 min.
prijedlog: ovo je tijesto za otprilike 2 pizze, pa ukoliko vam ostane tijesta možete ga oblikovatu u tanku pogaču, premazati maslinovim uljem, posuti sa češnjakom u granulama i malo parmezana. Jako je ukusno za poslužiti za neko predjelo uz umak po vašoj želji.
hvala majstorici talijanske kuhinje Sanji :) kiss
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar