40min *
1 svježi kvasac
2 žlice šećera
1 kg brašna
3 jaja
300g sira
1 margarin
ulje, sol i biber
priprema: Zagrijemo mljijeko i 150 ml sipamo u dublju posudu. Dodamo šećer, 2 žlice brašna i kvasac. Promješamo i dodamo preostalo mlijeko. U veću dublju posudu stavimo brašno. Posolimo, dodamo 3 male šalice ulja, jedno jaje i mlijeko sa kvascem. Tijesto umjesimo rukom i isječemo na 8 jednakih dijelova. Od svakog komada formiramo lopticu i ostavimo da narastu. Izmutimo bjelanjke, dodamo žumanjke i izrendani sir. Sjedinimo sastojke . Od prve loptice razvučemo koru, isječemo na 8 trokuta. Na svaki trokut nanesemo fil, uvijemo kiflice i posložimo na tepsiju. Ponovimo postupak. Izmutimo žumanjke, dodamo ulje i ovim premažemo kiflice. Na svaki kiflicu stavimo po komadić margarina. Pečemo 20 minuta na 200 stupnjeva.
0 komentari:
Objavi komentar