Evo jedna dorada tijesta za palaćinke, ja ih ovako pravim i budu pre ukusne mogu ih same jesti bez nadljeva :) volim jako tanke palaćinke i naravno da se tope u ustima pa evo kako ih ja pravim:
sastojci:
tijesto: 20 dag brašna1 jaje
1dcl mlijeka
1dcl mineralne
malo soli
2 vanilin šećer
malo ribane korice limuna ili narandže
ulje za pečenje
nadljev: lino lada ili neki drugi čokoladni namaz
banane
priprema: Jaje dobro izmiješajte, te dodajte ostale sastojke. Izradite pjenjačom jednoličnu smjesu, a zatim je razrijedite s još vode ako je potrebno. U teflonskoj tavi ugrijte ulje i odlijte u posebnu posudu višak, to ulje će vam poslužiti za daljnje pečenje. Palačinke pecite na jakoj vatri prvo na jednoj, pa na drugoj strani po nekoliko sekundi, ovisno o tome koliko vam je zagrijana tava. Gotove palaćinke puni te nadljevom po želji, ja sam vam ostavila jedan primjer, ali tu se još može dodati kokos, šlag, sladoled.... Možete ih poslužiti tople ili hladne po vašem ukusu...
0 komentari:
Objavi komentar