(8 tufahija)
45min **
sastojci: 8 jabuka (zlatni deliše)
200g šećera
80g oraha
1 bjelanjak
1 limun
1 vrećica šlaga
1l vode
2 vanilin šećera
priprema: Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.
Stavite vodu da se kuha sa 50g šećera, vanilin šećerom i sokom od limuna, pa kad prokuha spustite u nju jabuke i poklopite. Čim jabuke omekšaju, izvadite ih, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore. Kad sirup prokuha, procjedite ga i ostavite da se ohladi. Kuhane jabuke nafilujte snjegom od bjelanjaka u koji ste umješali mljevene orahe i vanilin šećer. Posložite ih potom u tepsiju i pecite 15 min na 180 stupnjeva. Pečene jabuke izvadite i prelijte procjeđenim toplim sirupom. Prije posluživanja na tufahije stavite po žlicu šlaga.
0 komentari:
Objavi komentar