prilagođen i za dijabetičare
(2 porcije)
1/2 žlice soli (1g), 1/2 žlice bibera(1g)
15g crnog luka
100g šampinjona
1 češanj bijelog luka (3g)
20g skuhanog pilećeg bijelog mesa
1 žlica sušenog vlasca (1g)
30g kiselog vrhnja sa 12% mm
5g ulja, 5g majoneze light
priprema: Krumpir do pola skuhati u ljusci. Kuhan krumpir ohladiti, oljuštiti, isjeći na polovine i izdubiti žlicom. Od sredine krumpira izdvojiti 30g, a ostatak se ne koristi u receptu. Zagrijati ulje u tavi pa propržiti crni luk isječen na listiće i propasirani bijeli luk. Dodati gljive isjeckane na listiće pa poklopiti da puste vodu. Poslije 10-ak minuta otklopiti i dinstati dok sva tekućina ne ispari. Začiniti sa soli i biberom. Dodati sjeckanu piletinu, vlasac, vrhnje i sredinu krumpira. Napuniti krompir sa filom i zapeći u pećnici na 200 stupnjeva. na kraju dekorirati sa majonezom.
Nutritivna vrijednost za 1 porciju:
Kalorije:261 kcal
Masti: 8 g
Ugljikohidrati: 24 g
Proteini: 7 g
0 komentari:
Objavi komentar