jednostavna, brza, osvježavajuća i jaako ukusna :)
sastojci: 7 jaja
150g šećera
200g čokolade za kuhanje
250g margarina
2 paketa piškota
1/2 l mlijeka
šlag
priprema: odvojite žumanjke i bjelanjke. Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka, u posebnu posudu (malo veću) izmiksajte žumanjke, šećer, margarin i otopljenu čokoladu (pazite da čokolada ne bude vruća, nego samo da je otopljena, odnosno kad ju otopite malo pričekajte prije nego ju dodate u smjesu šećera i margarina) kada to dobro izmutite stavite bjelanjke i još krtatko to izmutite da se sjedini. Kremu stavite u hladnjak. U okruglu posudu (možete u šerpu ili u modlu za pečenje okruglih biskvita) na dno i po stjenkama u krug redajte piškote kratko umočene u mlijeko, ulijte kremu i na vrh po površini opet redajte piškote, kratko umočene u mlijeko. Prektijte sa aluminijskom folijom i stavite u zamrzivač nekoliko sati da se krema stegne u sladoled. Izvadite tortu iz zamrzivača, okrenite naopako da izađe iz posude i cijelu premažite sa šlagom. Ostavite ju u hladnjaku ili ju odmah jedite ;)
0 komentari:
Objavi komentar