ČOKOLADNA TORTA SA VIŠNJAMA
Tijesto:
120 g čokolade
25 g maslaca
3 žutanjka
4 bjelanjka
40 g šećera
Čokoladu rastopite i dodajte joj maslac. Žutanjke tucite s polovicom šećera, a bjelanjke s drugom polovicom. Sve pomiješajte žlicom i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
krema:
200 ml slatkog vrhnja
350 g čokolade
250 ml vrhnja
Prokuhajte 200 ml vrhnja. Čokoladu razlomite na manje kockice i prelijte vrelim vrhnjem. Promiješajte i ostavite da se malo ohladi. Istucite šlag od 250 ml vrhnja. Umiješajte šlag u čokoladnu kremu.
Ostalo:
višnje iz kompota
slatko vrhnje za šlag
kakao u prahu za posipanje
Na pečeno tijesto stavite višnje, na višnje kremu. Neka se torta dobro stisne u hladnjaku, zatim skinite obruč, namažite je tučenim slatkim vrhnjem i pospite kakaom u prahu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
1 komentari:
prekrasno izgleda, razmišljam da isprobam ovaj recept ali s jagodama!!!
Objavi komentar