TUFAHIJE

(8 tufahija)
45min **

sastojci: 8 jabuka (zlatni deliše)
             200g šećera
             80g oraha
             1 bjelanjak
             1 limun
             1 vrećica šlaga
             1l vode
             2 vanilin šećera

priprema: Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.
Stavite vodu da se kuha sa 50g šećera, vanilin šećerom i sokom od limuna, pa kad prokuha spustite u nju jabuke i poklopite. Čim jabuke omekšaju, izvadite ih, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore. Kad sirup prokuha, procjedite ga i ostavite da se ohladi. Kuhane jabuke nafilujte snjegom od bjelanjaka u koji ste umješali mljevene orahe i vanilin šećer. Posložite ih potom u tepsiju i pecite 15 min na 180 stupnjeva. Pečene jabuke izvadite i prelijte procjeđenim toplim sirupom. Prije posluživanja na tufahije stavite po žlicu šlaga.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...