PUNJENI KRUMPIR

prilagođen i za dijabetičare
(2 porcije)

sastojci: 2 manja krumpura (ukupne težine 260g)
              1/2 žlice soli (1g), 1/2 žlice bibera(1g)
              15g crnog luka
              100g šampinjona
              1 češanj bijelog luka (3g)
              20g skuhanog pilećeg bijelog mesa
              1 žlica sušenog vlasca (1g)
              30g kiselog vrhnja sa 12% mm
              5g ulja, 5g majoneze light

priprema: Krumpir do pola skuhati u ljusci. Kuhan krumpir ohladiti, oljuštiti, isjeći na polovine i izdubiti žlicom. Od sredine krumpira izdvojiti 30g, a ostatak se ne koristi u receptu. Zagrijati ulje u tavi pa propržiti crni luk isječen na listiće i propasirani bijeli luk. Dodati gljive isjeckane na listiće pa poklopiti da puste vodu. Poslije 10-ak minuta otklopiti i dinstati dok sva tekućina ne ispari. Začiniti sa soli i biberom. Dodati sjeckanu piletinu, vlasac, vrhnje i sredinu krumpira. Napuniti krompir sa filom i zapeći u pećnici na 200 stupnjeva. na kraju dekorirati sa majonezom.

Nutritivna vrijednost za 1 porciju:
Kalorije:261 kcal
Masti: 8 g
Ugljikohidrati: 24 g
Proteini: 7 g

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...